lördag 4 oktober 2014

141003, San Antonio-Artesia

141003, USA Roadtrip
Plats: San Antonio (TX)-Sonora (TX)-Artesia (NM)
786 km. Totalt 10546 km
Hotell La Quinta Inn Artesia

Avfärd var satt redan till 0700 och vi kom iväg kl 0710. Många låg och halvslumrade i bussen under den tidiga förmiddagen. Vid tolvtiden var vi framme vid Sonora där vi först skulle ha en busslunch och sedan besöka Sonora Caverns.
Grottorna var väldigt fint upplysta och iordninggjorda. Vi gick ca 3 kmunder jord. Temperaturen är 70 grader F och luftfuktigheten är 98% året runt. Det var en del smala passager men man fick aldrig någon klaustrofobisk känsla.Bilderna från grottorna gör inte grottorna rättvisa.
Vid 1450 kom vi iväg igen för ytterligare ca 6 timmar i buss.
Vid 1830 stopp vid en typisk bensinstation. Sortimentet och utseendet är sig likt över hela USA verkar det. Toaletterna alltid rena, städade, gratis och utrustade med papper. Utanför finns ofast is att köpa.
Efter hand som vi kommit längre norrut i Texas ändrar landskapet mer och mer karaktär. Oljepumpar står ibland nära vägen på det prärieliknande landskapet som man har sett i så många västernfilmer.
Vi åttatiden passerar vi en ny statsgräns och vi åker in i New Mexico, vår stat nummer 20. Vi vinner samtidigt tillbaka ytterligar en timme i tid.
Vid 2030 lokal tid är vi uppe på rummet. Redan när vi anlände kändes det att kvällstemperaturen här är lägre än den varit de senaste kvällarna.
Rummet är bland det bästa vi haft och wifi känns blixtsnabbt.
01 Fågelmatning Sonora Caverns
02 Sonora Caverns
03 Sonora Caverns
04 Sonora Caverns
05 Sonora Caverns. Inte så trångt som det ser ut.
06 Sonora Caverns
07 Norra Texas från bussfönstret 141003
08 Bensinstationen i Fort Stockton
09 Bensinstationen i Fort Stockton
10 Vår buss jämfört med alla stora långtradare
11 Utanför en bensinstation finns ofast is
12 Isboxen
13 Vårt rum Artesia
14 Badrummet Artesia

6 kommentarer:

  1. Grottorna ser ju lite läbbiga ut, har ju lite svårt för sånt men det är naturligtvis spännande. Var nere i en grotta i Mexiko men då badade vi. Annars är det ju spännande med en hel värld under våra fötter. Bensinstationen ser välsorterad ut, lite större än Statoil i Kristinehamn om vi säger så. /Ewa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grottorna var inte så läbbiga som det kan se ut. Mycket bra underlag och fint upplyst. Inte så trångt heller.

      Radera
  2. Jättefint rum o tom färgmatchat för att passa m.s resväska! Grått o trist här i Gbg idag så era fina bilder gör ju att man längtar bort till andra breddgrader. G-N

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rummet var en höjdare. Idag skall en medresenär sova i Rita Hayworths säng!!

      Radera
  3. Ni kommer att ha chans att se detta, era lyckans ostar: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2779418/Return-BLOOD-MOON-Rare-red-lunar-eclipse-appear-second-time-year.html?ito=social-facebook

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset Elisabet. Vidarebefordrar dettas till mina reskompisar.

      Radera