söndag 12 oktober 2014

141011, Los Angeles

141011, USA Roadtrip
Plats: Los Angeles (CA)

Igår kväll var vi nere och tittade på Hollywood Boulevard. Vi var ute efter dagspass till hop-on-hop-off bussar som trafikerar L A. Vi var 18 st från gruppen samtidigt. Försäljaren för StarLine ringde sin chef och kunde erbjuda oss en kortvarig bonus. 2-dagars pass erbjöds till nedsatt pris från 59$ till 50$. Detta skulle gälla fram till 2100 på kvällen.
Isabel C visade vilket skrot och korn hon är gjord av. Nerifrån H B fick hon via sin mobil tag på de flesta andra av deltagarna, som var kvar på hotellet, så att dessa också fick rabattpriset.
Heder åt vår reseledare som engagerar sig så fantastiskt för sina resenärer!!!

Idag började vi utnyttja vårt 2-dagars pass och tog oss i omgångar ner till först Santa Monica och sedan till Fisherman´s Village. Fint men det är stora avstånd här. På väg tillbaka tog vi nog årets sista bad i Venice Beach söder om Santa Monica. Rätt stora vågor, några personer surfade, men det var små surfingvågor. Vattentemperatur ca 21 grader.

Hur stort är Los Angeles?
Ja det är stort så det räcker! I Metro Los Angeles bor drygt 12 miljoner invånare och ytan är 12,562 km² dvs något mindre än Uppland. Staden är väldigt "utplattad".

Något med buss blir det nog imorgon också.
01 Santa Monica Pier
02 Från Santa Monica Pier norrut
03 Santa Monica Pier
04 Karusellen från ``Blåsningen´´
05 Rullskridskohockey på en parkering
06 Kanal ovanför Venice Beach
07 Surfing Venice Beach
08 Venice Beach
09 Höga palmer bildar allé på tillbakavägen
10 Flashiga condos i Beverly Hills
11 Känns detta igen

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att ni har två dagar i L A . Låter härligt med bad o lite sevärdheter efter vad som kan kännas bäst just för stunden. Jodå skylten är vagt bekant. Men man blir ju helt nostalgisk när man ser karusellen o tänker på Paul Newman...G-N

    SvaraRadera
  2. Slappedag idag. Imorgon är vi "on the road again".

    SvaraRadera